Titre Anglais

hongrois

Icône Mouton Anglais Initiation
Enfants Hungarophones
Enfants Hungarophones
On apprend en s'amusant !

Egyesületi csoportunk célja a magyar nyelv gyakorlása és egyúttal a magyar kulturális hagyományok átadása. A népmesék, népdalok és az értékes gyermekirodalmi alkotások teljes körűen közvetítik a magyar nyelv szépségét, így érzelmi kötődést alakítanak ki a gyermekekben a nyelvhez. Emellett a koruknak megfelelő kreatív tevékenységek és a játékos testmozgás is nagy szerepet játszanak a kicsik magyar nyelvű verbális kommunikációs képességének kibontakoztatásában.

Oktatóink, Sütő Fanni (1990– ) tanár, író, mesemondó, műfordító és Schneller Viola (1984– ) művész és shiatsu terapeuta felváltva tartott foglalkozásaik során biztosítják a gyermekek számára az élményszerű ismeretszerzést, a kreatív alkotási lehetőséget és az életkori sajátosságoknak megfelelő mozgástapasztalatot. Minden foglalkozás témája a természet változásaihoz, a jeles napok szokásaihoz kapcsolódik : évszakok, Márton-nap, Mikulás, Luca-nap, Karácsony, Vízkereszt, Farsang, Húsvét, Anyák Napja.

Egyesületünk különlegessége, a magyar csoporton kívül angol, német, olasz, spanyol, orosz, lengyel és arab nyelvi csoport is indul minden évben. Ez nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy más kétnyelvű gyerekeknek is bemutassuk magyar dalainkat a közös ünneplések alkalmával.

Atelier 3 à 8 ans
Foglalkozás minden páros hét szombatján

17h > 18h30 - kivéve a tanítási szünetek alatt.

120€/famille pour les ateliers + 20€ d’adhésion

15 sessions suivant le calendrier scolaire

Salle Quinson

6 rue de l'égalité, 94300 Vincennes

Salle Quinson

6 rue de l'égalité, 94300 Vincennes

Commentaires récents



Judit, maman de Matthieu 4 ans

Avant de déménager en France, notre enfant de 4 ans n'avait que deux langues, l'anglais et le hongrois. Ayant commencé le français à l'école, son hongrois est devenu une langue plus "faible". Pour nous, il était très important qu'il continue d'apprendre le hongrois et nous sommes très heureux d'avoir trouvé le Café Bilingue. Il s'est fait beaucoup d'amis et moi aussi, les ateliers sont vraiment intéressants pour n'importe quel âge, facilement accessibles en RER ou en métro. Nous participons aux événements comme Noël, Pâques, pique- niques, apportant un cote multiculturel et multilingue. Je suis ravie d'avoir cette opportunité car sans elle, notre fils ne pourrait jamais améliorer son hongrois.



Zita, maman d'Olivér 6 ans

Olivér a trouvé des amis parmi les autres enfants qui participent aux rencontres de Café Bilingue hongrois, et moi avec les autres mamans. Nous n'habitons pas à Vincennes, mais avec la proximité du RER A/métro/tram, nous pouvons venir facilement. Les rencontres sont enrichissantes pour les enfants avec les différents types d'activités que nous avons eu au cours de l'année: science, dessin, chant, yoga, origami, jeux de société, etc... et la présence d'un animateur est très positive. Le moment le plus convivial est le goûter (et les gâteaux d'anniversaires:-) partagé entre les enfants et les parents et il y a de la place pour les jeux libres.

1er atelier le 19 septembre 2020

Réserver le premier atelier de l'année avec votre enfant gratuitement et sans engagement !
Dans la limite des places disponibles. Une confirmation de réservation vous sera envoyez par e-mail.

hongrois@cafebilinguevincennes.com

EQUIPE PEDAGOGIQUE

Melinda Molnar

Vice-Présidente de l'Association
Référente
Responsable des ateliers et stages hongrois.

Fanni Sütö

Animatrice
Titulaire d'un Master en littérature pour enfants en 2015 de l'Université de Roehampton de Londres, Fanni est conteuse, écrivaine (poèmes et contes régulièrement publiés dans des revues hongroises de littérature enfantine telles que Szitakötő Magazin), traductrice et enseignante pleine d'humour et d'inventivité, Après les histoires - très riches en vocabulaire -, elle propose des activités annexes variées de jeux et d'activités manuelles.
Titulaire d'un diplôme en « Arts plastiques » en 2013 à l’Université de Paris 8, véritable artiste, Viola met au coeur de ses ateliers la peinture, la photographie, la danse et l’installation. Par ailleurs, elle forme les enfants pour le shiatsu lors de ses ateliers dont l'objet emblématique reste avant tout la fameuse "boîte à contes de fées".

Fanni Sütö

Animatrice
2015-ben végeztem a londoni Roehampton Egyetem Gyermekirodalom mesterszakán. Nem csak a munkám, de hivatásom is a tanítás, legyen az iskolai vagy mesemondó keretek közt. Hiszek abban, hogy a szebb jövő építéséhez kíváncsi, lelkes, kreatív gyerekekre van szükség. Foglalkozásaimon mesékkel, játékokkal, interaktív feladatokkal teszem a tanulást élvezetessé. Gyerekeknek szóló verseim és meséim több nívós magazinban és honlapon is megjelentek, mint például a Szitakötő magazin, a Meseles,illetve a Foxbooks, míg a felnőtt közönség számára írt műveim több mint száz helyen olvashatók magyarul, illetve angolul.

Viola Schneller

Animatrice
2013-ban végeztem „Arts plastiques” szakon a Párizs 8 Egyetemen, ahol több művészeti ággal is foglalkoztam: festészet, fotó,film, tánc és installáció. Ezenkívül a tánc, a jóga és a shiatsu már régóta a mindennapjaim része és inspirálja a foglalkozásaimat. 2014 óta foglalkozom óvodás gyerekekkel. A mesedoboz is így született. A foglalkozások alkalmával többnyire művészeti alkotásokkal, dalokkal, mesékkel és jógával kísérem a gyerekeket: így játékosan tudják a nyelvet használni, gazdagítani.
hongrois@cafebilinguevincennes.com

les autres ateliers

No items found.